راهنمایی جهت نگارش پایان‌نامه مدیریت اجرایی-تبریز-انجام پایان نامه

با توجه به اهمیت آشنایی با فرایند ابتدایی تا انتهایی برای نوشتن پایان نامه مدیریت اجرایی، در این بخش به اشاره سه بخش کلی از این فرایند شامل انتخاب موضوع پژوهش، نگارش پروپوزال و تدوین اصل پایان‌نامه پرداخته شده است.

انتخاب موضوع و عنوان پژوهش

شاید بتوان انتخاب موضوع و عنوان را مهم‌ترین بخش از پژوهش دانست که تمامی فرایندهای بعدی را از بعد بروز بودن یا نبودن، سادگی و دشواری، مرتبط بودن و نبودن، نوآور بودن و نبودن، کاربردی بودن و نبودن و… تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای نوشتن پایان نامه مدیریت اجرایی موفق باید عنوان مناسبی انتخاب گردد که در این مرحله دانشجو می‌تواند با انتخاب حوزه رشته خود و بررسی پژوهش‌های جدید و نیازسنجی و با مشورت اساتید موضوعی متناسب با توانایی خود انتخاب کند. در این حوزه می‌توان به موضوعاتی مانند تدوین مدل استراتژی‌های اجرای ERP ، مولفه‌های اثرگذار بر بهبود مستمر در سازمان، ارائه مدل جبران خدمت بهینه و ارتباط آن با سطوح ترک خدمت در سازمانی مشخص و… پرداخت.

تدوین طرح پژوهشی

این مرحله نمایانگر چارچوب کلی فرایند آتی پژوهش از ابتدا تا انتها است که معمولا از چارچوبی استاندارد برای نگارش آن استفاده می‌شود و در پایان نامه مدیریت اجرایی مباحث ارائه شده در آن با بیان مسئله و سوال‌های اصلی پژوهش آغاز شده و با بیان اهمیت و ضرورت، فرضیه‌ها، روش پژوهش، نوآوری و تعریف واژگان کلیدی خاتمه می‌یابد. نوشتن طرح پژوهشی مرحله‌ای حساس از فرایند پایان‌نامه نویسی است که حتما باید در این مرحله با افرادی با تجربه و متخصص مشورت کنید تا در ادامه کار با مشکل مواجه نشوید.

تحقیق و تدوین پایان‌نامه مدیریت اجرایی

پایان نامه مدیریت اجرایی تا حد زیادی از چارچوب مشابه با سایر رشته‌های مدیریتی استفاده می‌کند، اما این پایان‌نامه می‌تواند با توجه به قوانین دانشگاه در چهار یا پنج فصل تدوین گردد. بطور معمول بصورت پنج فصله بوده و شامل کلیات پژوهش، مبانی نظری و پیشینه، روش اجرا، تحلیل داده‌ها و در نهایت نتیجه‌گیری و پیشنهادها می‌باشد. اما بخش‌های دیگری نیز به این فصول اضافه می‌گردد که به قوانین دانشکده مرتبط است. در ادامه به این بخش‌ها پرداخته شده است.

 

v     چکیده

یک چکیده خوب برای پایان نامه مدیریت اجرایی در یک خط توضیح می‌دهد که چرا مقاله مهم است. سپس به ارائه هدف اصلی و روش اجرای پژوهش، یافته‌ها و درنهایت خلاصه‌ای از نتایج اصلی شما می‌پردازد. جملات پایانی پیامدهای اصلی کار شما را توضیح می‌دهد. نکاتی که در چکیده مهم هستند عبارتند از:

  • طول آن باید یک الی دو پاراگراف و تقریبا 400 کلمه باشد.
  • چکیده‌ها معمولاً نقل قول ندارند.
  • اطلاعات در عنوان نباید تکرار شود.
  • چکیده باید صریح باشد.
  • در صورت لزوم از اعداد استفاده شود.
  • پاسخ به این سؤالات را باید در چکیده یافت: چه کار کردید؟، چرا این کار را کردید؟، سعی داشتید به چه سوالی جواب بدهید؟، چطور انجامش دادید؟، چه چیزی یافتید؟ و چه نتیجه‌ای گرفتید؟.

v     فصل اول: معرفی پژوهش

این فصل از پایان نامه مدیریت اجرایی، درواقع طرح ابتدایی که تدوین شده بود، بازنویسی مجدد شده و کلیات انجام پژوهش ارائه می‌گردد. لذا مهم‌ترین مباحث در این فصل شامل مقدمه، بیان مسئله، ضرورت پژوهش، اهداف و فرضیه‌ها، نوآوری پژوهش و تعریف واژگان کلیدی می‌شود.

v     فصل دوم: مبانی نظری و تجربی پژوهش

فصل دوم از پایان‌نامه مدیریت اجرایی بطور جامع به متغیرها و روابط مورد بررسی بر اساس مبانی نظری و پیشینه موجود در حوزه موضوع پژوهش از منابع اطلاعاتی داخلی و خارجی می‌پردازد. این منابع اطلاعاتی می‌تواند شامل مقالات، پایان‌نامه‌ها، کتب، سایت‌های اینترنتی و نشریات معتبر باشد. اما تمامی مطالب باید با ذکر منابعی معتبر بیان گردند. همچنین پیشینه پژوهش بصورت جداگانه و در دو بخش داخلی و خارجی در این فصل ارائه می‌گردد و درصورت وجود مدل در انتهای این فصل ذکر می‌شود.

v     فصل سوم: روش پژوهش

اطلاعاتی که مرتبط با آشنایی خواننده از نحوه اجرای پژوهش شما است به بخش روش پژوهش از پایان نامه مدیریت اجرایی تعلق دارد. البته شرح نتایج را در این بخش درج نکنید. این اطلاعات عبارتند از:

  • اطلاعاتی که به خواننده اجازه می‌دهد تا باورپذیری نتایج شما را ارزیابی کند.
  • اطلاعات مورد نیاز محقق دیگری برای تکرار تحلیل‌های شما.
  • شرح مواد، رویه و نظریه شما.
  • محاسبات، تکنیک، روش، تجهیزات و نمودارهای پژوهش شما.
  • محدودیت‌ها، مفروضات و دامنه اعتبار پژوهش شما.
  • تشریح روش‌های تحلیلی شما از جمله ارجاع به هر نرم افزار آماری تخصصی.
  • جامعه مورد بررسی و مطالعه و ابزارهای جمع‌آوری داده توسط شما.

بخش روش‌ها باید به سوالات و هشدارهای زیر پاسخ دهد:

  • آیا می‌توان مطالعه را به دقت تکرار کرد؟
  • آیا محقق دیگری می‌تواند نمونه‌گیری شما را اجرا کند؟
  • آیا اطلاعات کافی در مورد ابزارهای مورد استفاده ارائه شده است تا بتوان از یک ابزار معادل عملکردی برای تکرار استفاده کرد؟
  • اگر داده‌ها در حوزه عمومی هستند، آیا محقق دیگری می‌تواند دست خود را روی مجموعه داده‌های یکسان بگذارد؟
  • آیا می‌توان آنالیزهای آماری مورد استفاده را تکرار کرد؟
  • آیا محقق دیگری می‌تواند تقریباً الگوریتم‌های کلیدی نرم افزاری شما را تکرار کند؟
  • استنادها در این بخش باید محدود به منابع داده و مراجعی باشد که در آن می‌توان توضیحات کامل‌تری از رویه‌ها را یافت.

v     فصل چهارم: تحلیل داده‌های پژوهش

فصل چهارم در پایان نامه مدیریت اجرایی یافته‌های بدست آمده از اجرای مرحله پیش را ارائه می‌دهد. یافته‌ها درواقع، اظهارات واقعی مشاهدات، از جمله آمار، جداول و نمودارها هستند. اطلاعات مربوط به داده‌ها و توصیف آن‌ها نیز در این بخش ذکر می‌گردد. نتایج منفی و مثبت بدست آمده در این مرحله تشریح می‌شود اما. نتایج را تفسیر نکنید و آن را برای فصل آخر و  بحث قرار دهید. سعی کنید در این بخش جزئیات کافی را ارائه دهید تا دیگران بتوانند استنباط خود از دستیابی به هدف پژوهش شما را انجام دهند.

سعی کنین نتایج خود را با استفاده از عناوین فرعی به بخش‌های منطقی تقسیم کنید تا فهم آن برای دیگران آسان‌تر گردد. برای بیان نتایج باید نتایج کلیدی با جملات واضح در ابتدای پاراگراف‌ها بیان شود، بطور مثال بهتر است بگوییم “X با Y رابطه مثبت و معناداری داشت” و ماهیت یافته‌ها را شرح دهید و فقط به خواننده نگویید که مهم هستند یا نه.

v     فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادهای پژوهش

در این فصل از پایان نامه مدیریت اجرایی نتایج، بحث و پیشنهادها ارائه می‌گردد. برای بیان نتایج به این نکات توجه کنید:

  • قوی‌ترین و مهم‌ترین جمله‌ای که می‌توانید از مشاهدات خود داشته باشید چیست؟
  • اگر شش ماه بعد در جلسه‌ای با خواننده ملاقات کردید، می‌خواهید چه چیزی را در مورد پایان‌نامه شما به خاطر بسپارد؟
  • به مشکل مطرح شده مراجعه کنید و نتایجی را که از انجام این تحقیق به دست آوردید را شرح دهید، مشاهدات جدید، تفاسیر جدید و بینش‌های جدیدی را که از کار حاضر به دست آمده است، خلاصه کنید.
  • پیامدهای گسترده‌تری از نتایج خود را لحاظ کنید.
  • چکیده، مقدمه یا بحث را کلمه به کلمه تکرار نکنید.
  • بخش بحث باید مفصل باشد و در زمینه نتایج و مقایسه با پژوهش‌های گذشته و پر کردن شکاف‌ها و کاربرد نتایج بیان گردد.
  • برای پیشنهادات اقدامات اصلاحی برای حل مشکل ارائه دهید و به تحقیقات بیشتر در آینده برای پر کردن شکاف‌های درک کارتان اشاره کنید.

v     منابع و مأخذ

بیان مطالب بدون ذکر منبع کار را از نگاه دیگران بی‌اعتبار می‌کند. ذکر منبع پایان نامه مدیریت اجرایی اعتبار اطلاعات است و باید توجه داشت که تمامی مطالب با ذکر منبع بوده و همچنین تمامی منابع درون متن در پایان ذکر گردد و تمامی منابع پایانی نیز در متن مورد استفاده قرار گرفته باشد. منابع با چارچوب‌های مختلفی ارائه می‌گردد که این موضوع بستگی به قوانین دانشگاه شما دارد.



شماره تماس 09142435317

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد