مراحل اجرای پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی به قرار زیر هستند:
موضوع تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی باید جدید و بدون ابهام تعیین شود. برای اینکه در ذهن دانشجو ایده و ذوق برای انتخاب موضوع ایجاد شود می تواند به انجام مراحل زیر اکتفا نماید:
الف) مراجعه به مطالعات و متون گذشته
ب) شرکت در جلسات دفاع سایر دانشجویان هم رشته خودش
ج) مشورت با استاد راهنما و مشاورین محترم
در بیان مسئله تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی محقق باید شرح دهد که مشکلات پیرامون موضوع و اهداف مطالعه اش چه چیزهایی هستند و این مشکلات چه عواقب و پیامدهایی را به همراه دارند و یا قرار است تا در آینده چه صدماتی از آنها به جامعه و … وارد شود.
در بیان ضرورت و اهمیت تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی محقق باید مشخص نماید که لازمه اجرای تحقیق را در چه چیزهایی دیده است و مفاد تحقیق خود را شرح دهد. بهتر است مشخص شود که کاربران، مخاطبان و ذی نفعان مطالعه چه کسانی هستند و توجیه شوند که اجرای تحقیق می تواند برای انها چه مفادی را به همراه داشته باشد.
اهداف تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی معمولا در دو دسته اهداف اصلی و فرعی تعریف می شوند. اهداف اصلی را باید متناسب و نشات گرفته با موضوع تحقیق تعریف نمود و اهداف فرعی نیز زیرمجموعه آن شرح داده شوند.
سوالات تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی در دو دسته سوالات اصلی و فرعی شرح داده خواهند شد که تحقیق در جهت ارائه پاسخ منطقی و روشن به آنها انجام خواهد گرفت. بنابراین در تعریف آنها باید باید دقت و ظرافت به خرج داده شود. سوال اصلی تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی بطور معمول از موضوع تحقیق نشات می گیرد و سوالات فرعی نیز الهام گرفته از آن هستند.
فرضیات تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی باید در قالب جملات مختصر و بدون ابهام در برگیرنده حدسهای محقق در مورد شواهد و مشکلات مشاهده شده باشد.
فرضیات اصلی تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی متناسب با موضوع و اهداف تحقیق تعریف خواهند شد و فرضیات فرعی نیز از روال آنها پیروی می نماید.
جملات تعیین شده برای فرضیات تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی باید در قالب جملات خبری بیان شوند.
پیشینه تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی شامل مرور متون و منابع تاریخی همسو و منطبق بر اهداف و موضوع مورد مطالعه تحقیق هستند که از طریق جست و جوهای کتابخانه ای و اینترنتی گردآوری خواهند شد.
برای جست و جوی پیشینه تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی تعیین و انتخاب کلمات کلیدی تحقیق مورد نیاز هستند. این کلمات معمولا از میان واژه هایی انتخاب می شوند که در عنوان تحقیق به کار نرفته باشند.
نوآوری و تازه بودن تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی ناشی از انتخاب موضوعی مناسب برای تحقیق است و از طریق مراجعه به متون و منابع گذشته می توان پی به تکراری بودن و یا جنبه های متفاوت تحقیق با سایر تحقیقات گذشته برد.
ادبیات نظری تحقیق و یا مبانی نظری تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی از طریق جست و جوی کلمات کلیدی تحقیق در کتابخانه ها و نمایه های اینترنتی معتبر قابل گردآوری هستند. در اغلب موارد شامل تعاریف و مفاهیمهایی هستند که در طول اجرای تحقیق پرتکرار و یا کاربردی هستند و لازم است تا برای مخاطب تحقیق شرح داده شوند تا برایشان جای ابهامی باقی نماند.
روش شناسی یکی از مراحل اساسی اجرای تحقیق پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی است که لازم است با دقت و ظرافت زیادی بررسی و اجرا شوند.
تحقیقات پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی امکان دارد در یکی از تحقیقات کمی، کیفی و یا آمیخته کمی- کیفی جای گیرند. بنابراین شناخت و نحوه اجرای هر مرحله از تحقیق بسیار ضرورت دارد.
در تحقیق کیفی پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی، بطور معمول محقق با یکی از ابزارهای پرسشنامه، مصاحبه و مراجعه به اخبارهای روزنامه ها، رادیو، تلویزیون و شبکه های اجتماعی به گردآوری داده های کیفی می پردازد و سپس با کمک روش تحلیل محتوا آنا را تجزیه و تحلیل می کند.
در تحقیقات کمی پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی محقق به تهیه داده های کیفی قابل اندازه گیری می پردازد و سپس با کمک نرم افزارهای آماری و آزمونهای آماری استنباطی و توصیفی (بر حسب نوع داده ها) به تجزیه و تحلیل می پردازد.
اگر تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی از نوع آمیخته باشد محقق لازم است تا هر دو مرحله کمی و کیفی را با ظرافت و صرف حوصله و وقت کافی انجام دهد تا در نهایت بتواند نتیجه گیری نهایی را انجام دهد.
در ارائه نتایج تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی معمولا نتایج حاصل از نمونه برداری ها و تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات شرح داده می شوند.
نتیجه گیری نهایی از تحقیق پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی باید بتواند به سوالات و فرضیات تحقیق پاسخ دهد و قابل اثبات، شفاف، بدون ابهام و بر حسب شواهد علمی معتبر ارائه شوند.
پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی باید متناسب با اصول و فنون مندرج در شیوه نامه راهنمای تدوین پایان نامه که توسط گروه و دانشکده ارائه شده اند اجرا شود.
این نکات معمولا شامل؛ فصل بندی پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی، نحوه صحافی و تعداد جلد قابل ارائه، نوع و اندازه قلم تدوین متن پایان نامه علوم ارتباطات اجتماعی، فاصله خطوط و سطرها، نحوه فهرست بندی مطالب و ارائه فهرست منابع مورد استفاده می باشد.
در مجموع چون علوم ارتباطات اجتماعی در ایران تازه و نو است می توان گفت که نیاز به تحقیق و ارائه پایان نامه رشته علوم ارتباطات اجتماعی در آن بسیار احساس می شود و نیاز است تا دانشگاه ها و حتی دانشجوها به انجام پایان نامه ای با کیفیت و کاربردی توجه ویژه ای داشته باشند.
شماره تماس 09142435317